Ποιος ανακάλυψε τον υπολογιστή – Ποιος ανακάλυψε τον υπολογιστή σε ποια χρονιά

Ποιος ανακάλυψε τον υπολογιστή – Ποιος ανακάλυψε τον υπολογιστή σε ποια χρονιά

31 Οκτωβρίου, 2020 Off By admin

Ο υπολογιστής είναι μια συσκευή που μπορεί να αποθηκεύσει τις πληροφορίες που θέλουμε σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε επεξεργαστεί σε αυτόν και να τις επιστρέψει όποτε θέλουμε. Ο πρώτος ηλεκτρικός υπολογιστής ήταν ο ENIAC. Οι υπολογιστές εμφανίστηκαν με πολλές μορφές κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά όταν ρίχνουμε μια ματιά στην ιστορία των υπολογιστών, βλέπουμε ότι η ιδέα των υπολογιστών στην πραγματικότητα δεν χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια. Ο Charles Babbage (1792-1871) έφτιαξε τη μηχανή διαφοράς και στη συνέχεια την αναλυτική μηχανή ήδη από το 1830 και βοήθησε στη δημιουργία ιδεών σχετικά με την πραγματοποίηση υπολογισμών με ηλεκτρομηχανικά εργαλεία και τη λήψη αποτελεσμάτων. Αν και ο Charles Babbage δεν έδειξε καμία επιτυχία σε αυτές τις μελέτες, η άποψη ότι τα πρώτα θεμέλια του υπολογιστή τέθηκαν από τον ίδιο γίνεται αποδεκτή από πολλούς.

Εφεύρεση του Υπολογιστή

Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πρώτοι υπολογιστές ήταν στην πραγματικότητα άβακες. Προς αυτή την κατεύθυνση, μπορούμε να πούμε ότι ο πρώτος υπολογιστής εφευρέθηκε από τον William Oughtred το 1622. Ωστόσο, η πρώτη μηχανή με παρόμοια δομή με τους σημερινούς σύγχρονους υπολογιστές σχεδιάστηκε από τον Άγγλο μαθηματικό Charles Babbage μεταξύ 1833 και 1871. Καλά που βρήκε τον υπολογιστή Μία από τις απαντήσεις στην ερώτηση είναι ο Charles Babbage. Παλαιότερα, η λέξη υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε μόνο για άτομα που κάθονταν όλη μέρα και πρόσθεταν και αφαιρούσαν αριθμούς και έμπαιναν τα αποτελέσματα σε πίνακες, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται για μια συσκευή.

Διαφορά κινητήρα

Πριν από τους υπολογιστές, σχεδιάστηκε πρώτα το Difference Engine, το Difference Engine. Αργότερα, αντί να απλοποιηθεί ο σχεδιασμός, άρχισε να σχεδιάζεται η Αναλυτική Μηχανή, η οποία είναι μια πολύ πιο υπέροχη κατασκευή. Αυτή η συσκευή ήταν μια μορφή συσκευής ικανής να εκτελεί διαίρεση, πολλαπλασιασμό, αφαίρεση, πρόσθεση και πολύ πιο σύνθετους υπολογισμούς. Χάρη στα μέρη της Αναλυτικής Μηχανής, η οποία είναι όπως πολλά εξαρτήματα υπολογιστών στην αγορά σήμερα, μπορεί να καταλάβει ότι είναι μια πολύ μοντέρνα κατασκευή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία σε έναν σύγχρονο υπολογιστή. Μπορούμε να πούμε αυτά τα στοιχεία ως μνήμη και CPU ή μονάδα επεξεργαστή. Ωστόσο, ο Charles Babbage δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους, φυσικά. Ο Babbage, ο οποίος τηλεφώνησε στο κατάστημα μνήμης, κάλεσε επίσης το μύλο της CPU. Επιπλέον, υπήρχε μια συσκευή που ονομάζεται reader στη συσκευή που σχεδιάστηκε από τον Babbage για να εκτυπώνει τις λέξεις που εισαγάγατε σε χαρτί. Γνωστή ως ο πρόδρομος των εκτυπωτών λέιζερ και inkjet που χρησιμοποιούνται σήμερα, αυτή η δομή σχεδιάστηκε από τον Babbage.

Εκτός από αυτά, η Ada Lovelace, μια Αγγλίδα συγγραφέας και μαθηματικός, έχει κάνει πολλές μελέτες για την Αναλυτική Μηχανή που αναπτύχθηκε από τον Charles Babbage. Όταν κοιτάμε τις σημειώσεις του για την Αναλυτική Μηχανή μετά τις σπουδές του, φαίνεται ότι είναι ο πρώτος αλγόριθμος που προορίζεται για την ανάπτυξη ενός υπολογιστή, και ως εκ τούτου θεωρείται στην πραγματικότητα προγραμματιστής υπολογιστών.

που βρήκε τον υπολογιστή

Πρώτος αναλογικός υπολογιστής

Ο πρώτος σύγχρονος αναλογικός υπολογιστής φαίνεται να εφευρέθηκε από τον Sir William Thomson γύρω στο 1872. Με τη χρήση μηχανισμών τροχού, διαφορικού αναλυτή και δίσκου, αυτοί οι αναλογικοί υπολογιστές σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούν διαφορικές εξισώσεις. Το 1876, η ιδέα της χρήσης αυτών των υπολογιστών υλοποιήθηκε από τον James Thomas.

Κατά τη διάρκεια του 1931, ο πρώτος μηχανικός αναλογικός υπολογιστής αναπτύχθηκε από τους HL Hazen και Vannevar Bush. Ωστόσο, το 1939, ο πρώτος ψηφιακός υπολογιστής κατασκευάστηκε από τον George Stibiz στο Bill Laboratory στη Νέα Υόρκη. Ο Stibiz, ο οποίος πέτυχε να εφαρμόσει το δυαδικό σύστημα σε αυτό το μηχάνημα, επέτρεψε αριθμητικές πράξεις με πολύ σύνθετους αριθμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ταχύτερες και πιο σημαντικές εξελίξεις που σχετίζονται με τους υπολογιστές, φαίνεται ότι άρχισαν να γίνονται μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Haward Aitken πέτυχε να ολοκληρώσει το Mark I το 1944 υπό τον όρο της συνεργασίας με την εταιρεία IBM. Αν και ο Mark I ήταν στην πραγματικότητα ένας υπολογιστής πολύ μικρής χωρητικότητας, στην πραγματικότητα θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία στις συνθήκες εκείνης της εποχής. Στο MARK I, δόθηκαν πληροφορίες για τις κάρτες διάτρησης και τα αποτελέσματα λήφθηκαν από τις κάρτες διάτρησης.

Ανάπτυξη ηλεκτρομαγνητικών υπολογιστών

Κοιτάζοντας πίσω στο 1938, φαίνεται ότι το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε ηλεκτρομαγνητικούς αναλογικούς υπολογιστές για χρήση σε υποβρύχιο. Αυτοί οι υπολογιστές, που ονομάζονται υπολογιστές Torpedo, είναι γνωστοί ως οι πρώτοι υπολογιστές που χρησιμοποίησαν την τριγωνομετρία για να λύσουν το πρόβλημα της ρίψης τορπιλών σε έναν κινούμενο στόχο. Ταυτόχρονα, πολλές χώρες προσπάθησαν να αναπτύξουν αυτόν τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι πρώτοι ψηφιακοί ηλεκτρομαγνητικοί υπολογιστές, που χρησιμοποιούσαν μηχανικούς ηλεκτρονόμους και ηλεκτρικούς διακόπτες για υπολογισμούς, είχαν χαμηλή ταχύτητα λειτουργίας. Ωστόσο, τελικά, με τη χρήση σωλήνων κενού, έγινε η μετάβαση σε εντελώς ηλεκτρικούς και πολύ πιο γρήγορους υπολογιστές. Το Z2, που κατασκευάστηκε το 1939 από τον Konrad Zuse, έναν Γερμανό μηχανικό, είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα υπολογιστών που χρησιμοποιούν ηλεκτρομηχανικούς ηλεκτρονόμους.

Σωλήνες κενού και ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα

Σε αυτήν την περίοδο, όταν ξεκίνησε η εποχή των ψηφιακών υπολογιστών αντί των αναλογικών, στοιχεία κυκλώματος που ήταν πλέον εντελώς ηλεκτρονικά αντικαθιστούσαν τα ηλεκτρομηχανικά και μηχανικά τους ισοδύναμα. Ο Tommy Flowers, ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός στον ερευνητικό σταθμό στο ταχυδρομείο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1930, μετέτρεψε ένα μέρος του δικτύου τηλεφωνικών συναλλαγών σε ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιώντας χιλιάδες σωλήνες κενού, μετά από περίπου 5 χρόνια, χάρη σε μια πειραματική συσκευή που κατασκεύασε το 1934.

στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1942 Ο Clifford E. Berry στο Lowa State University με τον John Vincent Atanasoff ήταν ο πρώτος ψηφιακός υπολογιστής που λειτουργεί πλήρως ηλεκτρονικά. Ανέπτυξαν τον Υπολογιστή Atanasoff Berry (ABC). Καλά που βρήκε τον υπολογιστή Αυτοί οι επιστήμονες είναι μεταξύ των απαντήσεων στο ερώτημα.

Η εξέλιξη των υπολογιστών

Κατά τη διάρκεια του 1850, ένας επιστήμονας ονόματι George Boole συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των υπολογιστών αναπτύσσοντας ένα σύστημα Boolean Algebra που πήρε το όνομά του και χρησιμοποιώντας μόνο τους αριθμούς 0 και 1. Μέχρι τη δεκαετία του 1890, ένας επιστήμονας ονόματι Herman Hollerit πέτυχε να αναπτύξει ένα ηλεκτρομαγνητικό εργαλείο που θα μπορούσε να φορτώσει ορισμένες πληροφορίες σε κάρτες διάτρησης και να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες συλλογής για όλες αυτές τις πληροφορίες. Αυτή η σχεδιασμένη υπολογιστική μηχανή χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην απογραφή των ΗΠΑ το 1890.

Εξερευνήστε τον Κολοσσό

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η γερμανική μηχανή κρυπτογράφησης προσπαθούσε να αναπτύξει έναν υπολογιστή για την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του Enigma. Το όνομα αυτού του ανεπτυγμένου υπολογιστή ήταν Colossus. Ο Colossus έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος ηλεκτρονικός ψηφιακός προγραμματιζόμενος υπολογιστής στον κόσμο.

Ανακάλυψη ENIAC

Κατά τη διάρκεια του 1945, μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να κατασκευάσει έναν υπολογιστή που ονομάζεται ENIAC. Μάλιστα, στον υπολογιστή που ονομαζόταν ENIAC, ο οποίος αναπτύχθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες ραδιοφώνου. Αυτός ο υπολογιστής, ο οποίος έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Colossus, είχε πολύ πιο γρήγορη και πιο ευέλικτη δομή από τον Colossus. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον υπολογιστή, ο οποίος είναι πολύ γρήγορος σε σύγκριση με τον Mark I, έχει ξεκινήσει η μετάβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ο μηχανικός εξοπλισμός έχει πλέον αφήσει τη θέση του στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Ο UNIVAC I ήταν ο πρώτος υπολογιστής που μπορούσε να παραχθεί σε σειρά και να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Αυτοί οι σχεδιασμένοι υπολογιστές είχαν εκτυπωτές και οι μονάδες εισόδου και εξόδου τους είχαν τη μορφή μαγνητικής ταινίας. Σε αυτά τα χρόνια, ένας υπολογιστής που ονομάζεται IBM 701 εισήλθε στην αγορά. Αυτοί οι υπολογιστές, που ονομάστηκαν IBM 701, είχαν ένα σωλήνα κενού και μια απλή προγραμματιζόμενη δομή. Στη συνέχεια, η εταιρεία IBM άρχισε να χρησιμοποιεί τανσίστορ και διόδους αντί για σωλήνες κενού στους υπολογιστές από το 1958. Με αυτόν τον τρόπο έχουν κυκλοφορήσει μικρότεροι, ελαφρύτεροι και λιγότερο ζεστοί υπολογιστές.