Πού είναι το Lavender Village;  Πώς να πάτε στο χωριό Kuyucak;

Πού είναι το Lavender Village; Πώς να πάτε στο χωριό Kuyucak;

21 Ιουλίου, 2020 Off By admin

Μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από αυτά που αναρωτιέστε για το Lavender Village, το οποίο έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες φέτος.

Χωριό με άρωμα λεβάντας: Kuyucak

Η διαδρομή του νεαρού ταξιδιώτη τελειώνει αυτή τη φορά στο χωριό Kuyucak, μια από τις παραδεισένιες γωνιές της Ανατολίας. Μάλιστα, ο λόγος που λέμε χωριό με άρωμα λεβάντας στον τίτλο είναι προφανής. Ακόμη και πριν φτάσετε στο χωριό Kuyucak, μια υπέροχη μυρωδιά πνέει στη μύτη σας πίσω από τους λόφους. Είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσετε στο Lavender Village, ακόμα κι αν κόψετε μόνο την κατεύθυνση από την οποία έρχεται η μυρωδιά και πηγαίνετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μόλις δείτε το όνομα του χωριού Kuyucak, το οποίο φημίζεται για τους Κήπους Λεβάντας του, στην πινακίδα, συναντάτε κερκίδες με αναμνηστικά χωρίς να κάνετε πολύ δρόμο. Μπορείτε να βρείτε όμορφα αναμνηστικά, διαφορετικά προϊόντα από λουλούδια λεβάντας και πολλά τοπικά αναμνηστικά σε αυτά τα περίπτερα.

Πριν φτάσετε στο κέντρο του χωριού, σας υποδέχονται κήποι με λεβάντες. Οι λεβάντες, φυτεμένες στη σειρά στα παρατεταγμένα χωράφια, σε ελκύουν και γίνονται μια μικρή πηγή εισοδήματος για τους χωρικούς. Οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν ακριβώς δίπλα στα χωράφια της λεβάντας έχουν δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας όμορφα διακοσμητικά. Χάρη στις κούνιες, τις παλιές άμαξες αλόγων και τις διακοσμήσεις που τοποθετούνται στα χωράφια, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες που μπορούν να συγκεντρώσουν υψηλά likes στα social media σας.

Όταν περάσετε τους κήπους και φτάσετε στο κέντρο του χωριού Kuyucak, μπορείτε να δείτε ότι προϊόντα λεβάντας σας περιβάλλουν. Ενώ τα πετρόκτιστα κτίρια και οι δρόμοι δημιουργούν μια αυθεντική εμφάνιση, μπορούμε να πούμε ότι το χωριό δεν είναι πολύ μεγάλο. Επειδή σας είπαμε τις εντυπώσεις μας από το ταξίδι μας, ας απαντήσουμε σε μερικές συχνές ερωτήσεις.

Τιμή εισόδου στο χωριό λεβάντα

Πού είναι το Lavender Village;

Όταν μπαίνουμε στους καλοκαιρινούς μήνες, μια από τις συχνές ερωτήσεις των παραθεριστών που θα πάνε διακοπές στην Αττάλεια ή στην περιοχή της Μεσογείου είναι πού βρίσκεται το χωριό της λεβάντας. Αυτό το διακεκριμένο χωριό φιλοξενεί πολλούς καθημερινούς επισκέπτες καθώς βρίσκεται στο δρόμο για την Αττάλεια.

Οι κήποι λεβάντας απέχουν 47 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Isparta. Η κομητεία στην οποία βρίσκεται είναι η κομητεία Keçiborlu. Μπορεί να συναντήσετε χωράφια λεβάντας σε διάφορα μέρη του Keçiborlu, αλλά το μέρος όπου μπορείτε να τα βρείτε συλλογικά είναι, φυσικά, το χωριό Kuyucak. Πώς θα φτάσετε λοιπόν στο Lavender Village; Ας μάθουμε μαζί.

που είναι το χωριό Kucukcak

Πώς να φτάσετε στο Lavender Village;

Η μεταφορά σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό, όπου αναμειγνύονται οι κήποι λεβάντας, είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο χωριό, το οποίο απέχει 15 χιλιόμετρα από την περιοχή Keçiborlu, με 17 λεπτά οδικώς. Τα σημάδια που συναντάτε συχνά στην άκρη του δρόμου είναι πολύ χρήσιμα για να βρείτε το δρόμο.

Δεδομένου ότι υπάρχει το αεροδρόμιο Süleyman Demirel σε άμεση γειτνίαση, μπορείτε να έρθετε σε αυτήν την περιοχή με αεροπλάνο, εάν μπορείτε να το ταιριάξετε, και μετά από ένα σύντομο ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε στο χωριό.

Πότε είναι η σεζόν Isparta Lavender;

Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στο χωριό Kuyuca, γνωστό ως το χωριό με άρωμα λεβάντας. Φυσικά, πρέπει να πας την κατάλληλη στιγμή για να προλάβεις την καλύτερη στιγμή. Η εποχή που τα λουλούδια της λεβάντας είναι μοβ είναι γενικά γνωστή ως μέσα Ιουλίου. Συνιστάται στους επισκέπτες να το επισκεφθούν μεταξύ 10 Ιουλίου και 30 Ιουλίου, καθώς η περίοδος συγκομιδής έρχεται με την άφιξη του Αυγούστου.

Θα είναι πολύ πιο σημαντικό για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία και όσοι φωτογραφίζουν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους να λάβουν υπόψη τους αυτούς τους χρόνους. Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να έχει υπέροχες φωτογραφίες από λευκό νυφικό και μωβ λουλούδια.

Λεβάντα χωριό Ισπάρτα

Αναμνηστικά στο Lavender Village

Τώρα είναι η ώρα της επιστροφής. Φυσικά δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να αγοράσεις μερικά αναμνηστικά στο γυρισμό. Επομένως, μπορείτε να αγοράσετε μικρά δώρα από τα περίπτερα στο χωριό Kuyucak ή γύρω από τον κήπο.

Θα βρείτε χρήσιμα προϊόντα αλλά και στολίδια. Συγκεκριμένα, προϊόντα όπως σαμπουάν, κρέμα, κολόνια, λουκούμι, σαπούνι και άρωμα που παράγονται από άνθη λεβάντας τραβούν την προσοχή. Επιπλέον, σας περιμένει με πολύ προσιτές τιμές. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα δώρο για τον σύζυγο ή τον φίλο σας στο δρόμο της επιστροφής από εδώ, πηγαίνετε οπωσδήποτε μέσα στο χωριό Kuyuca. Θα βρείτε υπέροχα προϊόντα που μπορείτε να κρατήσετε ως ενθύμιο ή δώρο στα περίπτερα που άνοιξαν οι γλυκοί χωριανοί.

Αυτά είναι τα απομεινάρια του ταξιδιού μας στο χωριό Kuyucak και τι μπορούμε να σας πούμε. Αν αναρωτιέστε για την επόμενη στάση του Young Traveler, μείνετε συντονισμένοι. Ας συνεχίσουμε να περπατάμε μαζί βήμα-βήμα.