Τι είναι η πυξίδα; Πώς να χρησιμοποιήσετε; Ποιοι είναι οι τύποι πυξίδας;

Τι είναι η πυξίδα; Πώς να χρησιμοποιήσετε; Ποιοι είναι οι τύποι πυξίδας;

16 Οκτωβρίου, 2019 Off By admin

Γενικά, η ιστορία της πυξίδας που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες, οι αθλητές που ενδιαφέρονται για τη φύση ή τους ναυτικούς, τα είδη της και το είδος της μηχανικής με την οποία λειτουργεί συχνά αναρωτιούνται. Εδώ είναι τι είναι η πυξίδα; Πώς να χρησιμοποιήσετε; Τύποι και απαντήσεις στις ερωτήσεις για το τι είναι η ιστορία.

Τι είναι η πυξίδα;

Πριν φτάσουμε στο ερώτημα τι είναι η πυξίδα, ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της πυξίδας. Τον 6ο αιώνα π.Χ., οι Έλληνες γνώριζαν για τον μαγνήτη, αλλά δεν συνειδητοποίησαν πλήρως τι σήμαινε και δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν τις ιδιότητές του. Το μαγνητικό πεδίο δεν έγινε αντιληπτό εκείνη τη στιγμή. Το χαρακτηριστικό προσανατολισμού προς τον βορρά του μαγνήτη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από Κινέζους καπετάνιους και πειρατές τον 1ο αιώνα. Οι ναυτικοί, που κατάλαβαν ότι η πέτρα έδειχνε το αστέρι του βορρά κάνοντας πειράματα στην πέτρα του μαγνήτη, έκαναν την εφεύρεση της πυξίδας με αυτή την ανακάλυψη. Αν φτάσουμε στο ερώτημα τι είναι η πυξίδα, μπορούμε να κάνουμε έναν ορισμό όπως αυτός. Η πυξίδα είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται κυρίως για την πλοήγηση, την τοπογραφία γης και συχνά στην πλοήγηση. Ο παλαιότερος γνωστός τύπος πυξίδας είναι η μαγνητική πυξίδα, η οποία δείχνει κατευθύνσεις σύμφωνα με τα μαγνητικά πεδία.

τι είναι πυξίδα

Αρχή εργασίας του Compass

Όταν εξετάζουμε τις αρχές λειτουργίας των μαγνητικών πυξίδων, θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην απάντηση στο ερώτημα πώς να χρησιμοποιήσετε μια πυξίδα. Το πιο σημαντικό μέρος της μαγνητικής πυξίδας είναι η βελόνα της πυξίδας. Η βελόνα της πυξίδας είναι στερεωμένη στο σώμα της πυξίδας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα. Είναι σημαντικό εδώ να κινείται χωρίς καταπόνηση γιατί η βελόνα της πυξίδας δείχνει πάντα προς την ίδια κατεύθυνση όταν απελευθερώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια μαγνητική δύναμη στη γη που έλκει τη βελόνα. Αυτή η μαγνητική δύναμη προέρχεται από τους πόλους στη γη. Η μαγνητική ενέργεια της γης κάνει τη βελόνα της πυξίδας, η οποία είναι ελεύθερα στερεωμένη στο σώμα της πυξίδας, να δείχνει προς τον μαγνητικό Βορρά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την πυξίδα;

Η απάντηση στο ερώτημα πώς να χρησιμοποιήσετε μια πυξίδα είναι αρκετά απλή, αλλά για κάποιον που δεν τη γνωρίζει, είναι αρκετά περίπλοκη. Δεν μπορούμε να πάρουμε την πυξίδα στα χέρια μας και να βρούμε κατευθείαν κατεύθυνση. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς να χρησιμοποιήσουμε μια πυξίδα, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ορισμένους όρους. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να έχουμε ρουλεμάν ώστε να μπορούμε να καθορίσουμε την κατεύθυνσή μας χάρη στην πυξίδα (Bearing: Είναι η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ του μαγνητικού βορρά και του στόχου). Εάν έχετε έναν χάρτη με τον προορισμό σας στα χέρια σας, ο χάρτης τοποθετείται οριζόντια σε μια οριζόντια επιφάνεια. Τραβιέται μια φανταστική γραμμή μεταξύ της τρέχουσας τοποθεσίας και της θέσης στόχου. Στη συνέχεια, η μακριά πλευρά της πυξίδας αφήνεται για να δείχνει τον στόχο που πρέπει να φτάσουμε στη νοητή γραμμή που έχουμε χαράξει. Πρέπει να στρίψετε το κολάρο της πυξίδας τόσες φορές όσες και το τσεκ που θα είναι παράλληλο με τις κάθετες γραμμές στον χάρτη. Η γωνία που προσδιορίζεται από το σημείο ανάγνωσης της γωνίας στόχου θα μας δώσει τη γωνία έδρασης. Με την εκμάθηση της γωνίας ρουλεμάν, είναι δυνατό να φτάσετε στον προορισμό εύκολα.

τι είναι πυξίδα

Αφού μάθετε τη γωνία έδρασης, η πυξίδα σηκώνεται από τον χάρτη και ευθυγραμμίζεται ώστε να είναι παράλληλη με το έδαφος. Περιστρέφεται γύρω-γύρω μέχρι το βορρά (Β) στο βραχιόλι και το βόρειο σημείο της πυξίδας να επικαλύπτονται. Η κατεύθυνση που θα δείξει η πυξίδα στην τελευταία κατάσταση θα δείχνει την κατεύθυνση της κίνησης.

Χαρακτηριστικά της πυξίδας

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό και συνεισφορά της πυξίδας είναι να παρέχει εύρεση κατεύθυνσης, αλλά έχει επίσης πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της πυξίδας είναι:

Οι πυξίδες δείχνουν όχι μόνο τη βόρεια κατεύθυνση, αλλά και τους άλλους πόλους παίρνοντας ως αναφορά το βόρειο σημείο.

Η μαγνητική μαγνητική βελόνα, η οποία είναι στερεωμένη με ευελιξία στο σώμα της πυξίδας, συνήθως επισημαίνεται με κόκκινο ή σε διαφορετικά χρώματα για να τη διακρίνει από άλλες άκρες.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα κάνουν την πυξίδα πιο εύκολη στη χρήση. Το ορθογώνιο σχήμα της βάσης και η μακριά πλευρά της πυξίδας, όπως εξηγείται παραπάνω στο εν χρήσει σχήμα, είναι από τα λίγα χαρακτηριστικά που το καθιστούν εύκολο στη χρήση.

τι είναι πυξίδα

Ποιοι είναι οι τύποι πυξίδας;

Υπάρχουν πολλοί τύποι πυξίδας. Μερικοί από τους τύπους πυξίδας μπορούν να παρατίθενται ως εξής.

 • Πυξίδα ρουλεμάν
 • Κρεμαστή πυξίδα
 • Μαγνητική πυξίδα
 • Πυξίδα Τιμονιού
 • Πυξίδα ναυαγοσωστικής λέμβου
 • Υγρή Πυξίδα
 • Γυροσκοπική Πυξίδα
 • Πυξίδα μωρού
 • Dial Compass
 • Πυξίδα καθρέφτη
 • Πυξίδα κουτιού
 • Τυπική πυξίδα πλάκας
 • Πυξίδα γης

Ορισμένοι όροι της πυξίδας

Η πυξίδα έχει επίσης ορισμούς που δίνονται σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της. Μερικά από αυτά μπορούν να απαριθμηθούν ως εξής.

Falso Compass: Οι πυξίδες που δείχνουν την επιθυμητή κατεύθυνση που πρέπει να εμφανίζεται λανθασμένα ονομάζονται ψευδής πυξίδα.

Κωφή πυξίδα: Είναι μια πυξίδα που χρησιμοποιείται στα πλοία και δείχνει τη διαδρομή του πλοίου με σταθερό τρόπο, που δεν επηρεάζεται από τους ελιγμούς του πλοίου.

Ποιος επινόησε την πυξίδα; Ποιος επινόησε την πυξίδα;

Όταν κοιτάζει την ιστορία της πυξίδας, π.Χ. Δείχνει τον κινεζικό πολιτισμό τον δεύτερο αιώνα. Ωστόσο, οι Ολμέκοι, ένας μεξικανικός πολιτισμός, π.Χ. Υπάρχουν φήμες ότι η πυξίδα χρησιμοποιήθηκε στη δεκαετία του 1000. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τσιν, που βασίλεψε στην αρχαία Κίνα μεταξύ 221 και 206, βρέθηκαν πληροφορίες που δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν οι πρώτες πυξίδες, κατασκευασμένες από ράβδο οξειδίου σιδήρου από πέτρα μαγνήτη και που έδειχναν τον βόρειο και τον νότιο άξονα.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν δείχνουν ότι οι Κινέζοι βρήκαν την πυξίδα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι εκείνη την εποχή ο χρυσός αυτός χρησιμοποιήθηκε μόνο για μάντινες, όχι για εύρεση κατεύθυνσης. Οι ταμπλέτες Pingzhou του Zhu Yu, που εμφανίστηκαν το 1117, είναι τα έγγραφα ότι η πυξίδα χρησιμοποιήθηκε για την εύρεση κατεύθυνσης για πρώτη φορά. Και πάλι, υπάρχουν περισσότερες από μία πληροφορίες για τον μαγνητισμό και τις μαγνητικές ράβδους σε κινεζικά βιβλία που χρονολογούνται μεταξύ 800 και 1040.

Τον 8ο αιώνα μ.Χ., μαγνητικές βελόνες ως συσκευές πλοήγησης έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν τη μαγνητική πέτρα. Είναι γνωστό ότι η πυξίδα χρησιμοποιήθηκε μόνο από πλοία από τον 8ο αιώνα έως το έτος 1500. Η πρώτη επίσημη πυξίδα που καταγράφηκε έγινε από τον He Zheng, έναν Κινέζο ναύτη και ναύαρχο, και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ 1405 και 1433. Υπάρχουν πολλές φήμες για το πέρασμα της πυξίδας από την Κίνα και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, τα ταξίδια των Κινέζων εμπόρων στη Μέση Ανατολή ήταν ότι η πυξίδα έφτασε πρώτα στη Μέση Ανατολή και μετά στην Ευρώπη. Μια άλλη φήμη είναι ότι οι Ευρωπαίοι εξερευνητές συναντήθηκαν με την πυξίδα κατά τη διάρκεια των ανατολικών ταξιδιών τους. Μια άλλη φήμη είναι ότι η πυξίδα ήρθε απευθείας από την Κίνα στην Ευρώπη. Η πρώτη καταγραφή μαγνητικών βελόνων στην Ευρώπη βρίσκεται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Alexander Neckam το 1190. Η εφεύρεση της σύγχρονης πυξίδας ξεκινά με την ανακάλυψη του ηλεκτρομαγνήτη από τον William Sturfeon.

Μετά το 1825, εμφανίστηκαν αρκετές διαφορετικές πυξίδες. Το πρώτο πρωτότυπο υγρής πυξίδας κατασκευάστηκε από τον Sir Edmund Halley το 1960. Το 1885, αποκτήθηκε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πυξίδας. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα αντικείμενο από σίδηρο δίπλα στην πυξίδα, η πυξίδα μπορεί να επηρεαστεί και να δείξει διαφορετική κατεύθυνση. Σε αυτή την κατάσταση, υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες στην εύρεση κατεύθυνσης στην πυξίδα λόγω της παρουσίας πυκνού σιδήρου στα πλοία. Αλλά οι ναυτικοί εργάστηκαν σκληρά τον 19ο αιώνα για να εξαλείψουν αυτή την απόκλιση.