Τι είναι οι τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης;  – Πρακτικές γρήγορης ανάγνωσης

Τι είναι οι τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης; – Πρακτικές γρήγορης ανάγνωσης

27 Νοεμβρίου, 2019 Off By admin

Στη διαδικασία από τη φοιτητική ζωή στην επαγγελματική ζωή τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Το χρειαζόμαστε δεκάδες φορές. Με απλά λόγια, υπάρχουν δεκάδες πόροι που πρέπει να διαβάσετε κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σας ετών. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Εδώ σε τέτοιες περιπτώσεις τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Γνωρίζοντας αυτό θα έχετε πλεονασμό όσον αφορά το χρόνο και τις πληροφορίες. Όχι μόνο στη σχολική ζωή. Στην επαγγελματική ζωή, θα βρίσκετε κατά καιρούς μπροστά σας δεκάδες έγγραφα. Δεκάδες έγγραφα που θα χρειαστεί να διαβάσετε και να κατανοήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με λίγα λόγια, το γρήγορο διάβασμα είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται σε κάθε τομέα και κάθε στιγμή της ζωής. Σε αυτό το άρθρο, μιλήσαμε για τις λεπτές αποχρώσεις και τις μεθόδους πρακτικών γρήγορης ανάγνωσης. Μπορείτε να γίνετε γρήγορος αναγνώστης εφαρμόζοντας τις δεδομένες τεχνικές και εξασκώντας.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από τις τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης

τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης

Πρώτα απ ‘όλα, μην ξεκινάτε εξαπατώντας τον εαυτό σας. Δεν θα είστε αναγνώστης ταχύτητας αμέσως, σε μια μέρα ή μια εβδομάδα. Με την εφαρμογή των τεχνικών, η ταχύτητα ανάγνωσης θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Γρήγορα τεχνικές ανάγνωσης Αυτό που πρέπει να κάνετε πριν μάθετε είναι να μάθετε την τρέχουσα κατάστασή σας. Πρέπει λοιπόν να ορίσετε το σημείο εκκίνησης. Κάντε ένα κουίζ για το πόσες λέξεις ανά λεπτό διαβάζετε και πόσα καταλαβαίνετε και γράψτε τα αποτελέσματα. Αν και αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό σημείο όσον αφορά το να δείτε την πρόοδό σας, μια ορατή βελτίωση θα σας επιστρέψει ως κίνητρο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γρήγορης ανάγνωσης;

πρακτικές ανάγνωσης ταχύτητας Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε την ταχύτητα ανάγνωσης. Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα της αύξησης της ταχύτητας ανάγνωσης, δηλαδή της ταχύτητας ανάγνωσης;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα είναι ότι σας εξοικονομεί χρόνο. Η μέση ταχύτητα ανάγνωσης του ατόμου είναι μεταξύ 200-250 λέξεις το λεπτό. Φανταστείτε να μπορείτε να διαβάσετε 500 λέξεις σε αυτό το διάστημα. Σχεδόν τον μισό χρόνο που θα αφιερώσετε θα είναι με το μέρος σας. Και ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε καλύτερη κατανόηση αυτού που διαβάζετε. Εδώ είναι απαραίτητο να διορθώσετε ένα κοινό λάθος. Λέγεται ότι είναι απαραίτητο να διαβάζεις αργά για να καταλάβεις τι διαβάζεις στην κοινωνία. Πρόκειται για εντελώς ψευδείς πληροφορίες. Αντίθετα, μελέτες και μελέτες δείχνουν ότι η γρήγορη ανάγνωση του κειμένου κάνει το θέμα πιο κατανοητό παρέχοντας μια ταχύτερη και πιο σταθερή σύνδεση μεταξύ των μερών.

Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό. Ορισμένες σημαντικές πηγές μπορούν επίσης να διαβαστούν πιο αργά και προσεκτικά από το περιεχόμενό τους.

Τι είναι οι τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης;

πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο γρήγορα

τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Αντί να το δώσουμε απευθείας, θα ήταν χρήσιμο να συζητήσουμε το θέμα σε δύο ξεχωριστούς τίτλους. Αρχικά, ας συγκεντρώσουμε τα πρέπει και τα μη σε έναν τίτλο. Αυτά τα σφάλματα είναι απλά σφάλματα που μειώνουν σημαντικά την ταχύτητα ανάγνωσης.

Παράγοντες που επιβραδύνουν την ανάγνωση

Εσωτερική φωνή πάνω

Εσωτερική φωνή πάνω Είναι η συνήθεια ή η επιθυμία της λέξης που διαβάζεις στο κεφάλι σου. Οι περισσότεροι αναγνώστες γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα το κάνουν αυτό, αλλά συνεχίζουν αυτή τη συνήθεια, νομίζοντας ότι καταλαβαίνουν καλύτερα. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτή τη συνήθεια έχοντας επίγνωση αυτού του λάθους. Πάρτε ένα βιβλίο μπροστά σας και προσπαθήστε να διαβάζετε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την τρέχουσα ταχύτητα. Συνεχίστε να λέτε πρώτα τις λέξεις. Και αφήστε αυτή να είναι η τελευταία σας φωνή. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα φωνάζετε αυτό που διαβάζετε και ξεκινήστε να διαβάζετε βλέποντας τις λέξεις σε ορισμένες ομάδες. Ο διαχωρισμός τους σε μπλοκ θα αποτρέψει τον εγκέφαλό σας από το να κάνει φωνές. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να ξεπεράσετε αυτή τη συνήθεια εξασκώντας περισσότερο γιατί ο μέγιστος αριθμός λέξεων που μπορείτε να διαβάσετε ανά λεπτό θα είναι μεταξύ 250-300 ενώ αυτή η λάθος συνήθεια είναι πάνω σας.

Σταματήστε να διαβάζετε λέξεις μία προς μία

τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης

Αυτή η συνήθεια θα μειώσει την ταχύτητα ανάγνωσης και θα μειώσει τον ρυθμό κατανόησης ανάγνωσης. Η εστίαση στις λέξεις μία προς μία τις υποχρεώνει να συνδεθούν μία προς μία. Επομένως, είναι χρήσιμο να τις βλέπετε και να τις διαβάζετε ως φράσεις και όχι ως μεμονωμένες λέξεις. Προσπαθήστε να αυξήσετε τον αριθμό των λέξεων που μπορείτε να δείτε και να κατανοήσετε ταυτόχρονα.

Σπάστε τη συνήθεια να επιστρέφετε

μάθημα γρήγορης ανάγνωσης Η εξάλειψη όλων αυτών των σφαλμάτων πριν από την αγορά θα σας φέρει ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας. Ένα από αυτά τα λάθη είναι η συνήθεια της επιστροφής. Κολλήστε σε λέξεις που δεν ξέρετε τη σημασία ή ξαναδιαβάστε μια πρόταση που δεν καταλαβαίνετε πλήρως γρήγορα συνήθεια ανάγνωσης Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να το αποκτήσετε. Μην γυρίσεις πίσω. Συνεχίστε να διαβάζετε τις φράσεις και τις προτάσεις που έχετε μπροστά σας. Θα δείτε ότι και οι δύο θα κατανοήσετε καλύτερα το κείμενο και θα το διαβάσετε σε συντομότερο χρόνο. Το νόημα που δεν μπορείς να καταλάβεις ήδη γρήγορη ανάγνωση η συνήθεια σου Μαθαίνοντας από άλλες προτάσεις, θα φτάσετε σε υψηλότερο επίπεδο κατανόησης χάρη στις συνδέσεις που δημιουργείτε γρήγορα.

Ελλειψη συγκέντρωσης

πρακτικές ανάγνωσης ταχύτητας

Η διάθεσή σας είναι πολύ σημαντική όταν διαβάζετε ένα κείμενο, ένα άρθρο ή ένα βιβλίο. Ταχεία ανάγνωση εκπαίδευση Πρέπει να έχετε υψηλή συγκέντρωση ακόμη και όταν το παίρνετε. Γιατί αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου, θα σου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς ακόμα και να καταλάβεις τι διαβάζεις. Επομένως, προσέξτε τις σπουδές σας όταν είστε ήρεμοι, χαλαροί και ήρεμοι. κείμενα γρήγορης ανάγνωσης Μπορείτε να ξεπεράσετε την έλλειψη συγκέντρωσης αποκτώντας.

Σημασία του Περιβάλλοντος

Το μέρος που επιλέγετε για να διαβάσετε το κείμενο σημαίνει τη σημασία του περιβάλλοντος σας. Για παράδειγμα, ένα περιβάλλον με συσκευές που αποσπούν την προσοχή, όπως τηλεόραση ή υπολογιστής, θα μειώσει την ταχύτητα ανάγνωσης κατά το ήμισυ. Γι’ αυτό πρέπει να οργανώσετε το περιβάλλον πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε. Ακόμη και ένα ακατάστατο δωμάτιο μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους. τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Καθώς περνάτε, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό που διαβάζεται μπορεί να γίνει κατανοητό.

Τεχνικές Ταχείας Ανάγνωσης

μάθημα τεχνικών ταχείας ανάγνωσης

εκπαίδευση ταχύτητας ανάγνωσης Έχουμε παραθέσει τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε. Τώρα θα μιλήσουμε για τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης και πώς πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη.

Διεύρυνση της οπτικής γωνίας του ματιού

Αυτό που εννοείται εδώ είναι να μπορείς να δεις 5, μετά 10 και μετά 20 λέξεις αντί να δεις μια λέξη με μια ματιά. Εάν παρέχετε αυτό, θα σταματήσετε να διαβάζετε γραμμή προς γραμμή και θα είστε πολύ γρήγορος αναγνώστης διαβάζοντας δύο γραμμές, ίσως πέντε ή δέκα γραμμές ταυτόχρονα. Για να βελτιωθεί αυτό γρήγορη ανάγνωση πρακτικές Θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις για να διευρύνετε την προοπτική σας. Για αυτό, πάρτε ένα βιβλίο στο χέρι σας και επικεντρωθείτε σε μια λέξη στη μέση. Δοκιμάστε πόσες από τις λέξεις μπορείτε να δείτε και να καταλάβετε από τις λέξεις δεξιά και αριστερά, μετά από κάτω και πάνω, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. Εάν αφαιρέσετε 2 ή 3 λέξεις, σημαίνει ότι είστε σε αρχάριο επίπεδο. Για αυτό, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις γρήγορης ανάγνωσης. Πάρτε ένα άλλο βιβλίο στα χέρια σας. Με ένα σβήσιμο μολύβι, φτιάξτε μικρές μαύρες κουκκίδες σε πέντε ίσα τμήματα από πάνω προς τα κάτω της σελίδας. Προσπαθήστε να διαβάσετε το κείμενο, ξεκινώντας από την κορυφή, εστιάζοντας μόνο σε αυτές τις μαύρες κουκκίδες. Στην αρχή, μπορεί να αισθάνεστε σαν αποτυχημένος, αλλά αργότερα, μπορείτε να αναλύσετε δέκα ή είκοσι λέξεις με μια ματιά. γρήγορη ανάγνωση οι ικανότητες σου Θα συνειδητοποιήσετε ότι αξίζει τον κόπο όταν αρχίσετε να αναπτύσσεστε.

Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας

εφαρμογή γρήγορης ανάγνωσης

Λανθασμένες συνήθειες ανάγνωσης Υπήρχε ένα μέρος που αναφέραμε. Μη διστάζετε σε λέξεις που δεν ξέρουμε τη σημασία τους. Σου είπαμε να μην ασχοληθείς παραπάνω, αλλά δεν θα μπορέσεις να το συνηθίσεις την πρώτη φορά. Πολλά απο προγράμματα γρήγορης ανάγνωσης Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συνήθεια να πηγαίνετε προς τα πίσω κάνοντας αυτό. Για αυτό, θα πρέπει επίσης να διευρύνετε το λεξιλόγιό σας. Οι λέξεις που ξέρετε θα μειώσουν τις κολλήσεις σας και θα σας επιτρέψουν να διαβάσετε μεγάλα κείμενα ταυτόχρονα.

Πρέπει να ιδρώσετε κακές συνήθειες ανάγνωσης

Όπως αναφέραμε παραπάνω κακές συνήθειες ανάγνωσης Πρέπει να τα αφήσεις όλα. Αυτές οι συνήθειες είναι σαν δεσμά στα πόδια σας. Οι περισσότερες από αυτές είναι κακές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει στο σχολείο λόγω ελαττωματικών εκπαιδευτικών συστημάτων. Ακόμη και όταν σταματήσετε να τα κάνετε αυτά, θα συνειδητοποιήσετε ότι διαβάζετε τουλάχιστον 100 λέξεις περισσότερες από πριν.

Σημασία της συγκέντρωσης

Αναφέραμε παραπάνω ότι το επίπεδο συγκέντρωσής σας πρέπει να είναι υψηλό. Θα πρέπει να εστιάσετε στο κείμενο που διαβάζετε και να το μετατρέψετε από ανάγκη σε δραστηριότητα που σας αρέσει. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Μπορείτε να το καταλάβετε και να περπατήσετε με σιγουριά στον στόχο σας.

Διαβάστε με τα μάτια σας

Αυτό που εννοείται με τον τίτλο εδώ είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωνή κατά την ανάγνωση. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός σας δεν θα χάνει χρόνο φωνάζοντας και ο εγκέφαλός σας, που βλέπει και κατανοεί πολλές λέξεις ταυτόχρονα, θα σαρώσει απευθείας την άλλη φράση και θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αυτό το λάθος, που διδασκόταν λανθασμένα στα χρόνια του δημοτικού και μετά έγινε συνήθεια, είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που σε επιβραδύνει. μάθημα γρήγορης ανάγνωσης Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση, το να ξεκινήσετε τις σπουδές σας με το να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε Συχνά Βιβλία

τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης

Και ένα από τα πιο σημαντικά διαβάζω βιβλίο. τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης αποτελεί ένα από τα θεμέλιά του. Γιατί αν το αντικείμενο που θέλεις να διαβάσεις, ή μάλλον, θέλεις να διαβάσεις γρήγορα, είναι ένα βιβλίο, θα πρέπει να το δοκιμάζεις συνέχεια και να μην σταματάς να διαβάζεις το βιβλίο. Ταχεία ανάγνωση συνήθεια Δεν είναι μια δεξιότητα που ξεχνιέται εύκολα μετά την απόκτησή της, αλλά η εξάσκηση διαβάζοντας συνεχώς βιβλία διασφαλίζει ότι η υπάρχουσα ταχύτητα μεγιστοποιείται και το επίπεδο κατανόησης παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατό να το χωρίσετε στα δύο ως τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε. Θυμηθείτε, δεν θα γίνουν όλα σε μια μέρα. Ίσως εβδομάδες, ίσως μήνες. Εδώ, είναι πολύ σημαντικό να κυνηγάς συνεχώς τον στόχο. Και στο τέλος, όταν αρχίσεις να διαβάζεις 700-1000 λέξεις το λεπτό στο σημείο που φτάνεις, θα εκπλήξεις τον εαυτό σου και θα αρχίσεις αμέσως να διαβάζεις ένα βιβλίο για να ανταμείψεις την επιτυχία σου. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε και να σχολιάσετε εάν βρήκατε το περιεχόμενο χρήσιμο.