Τι είναι ο ιός Corona (Corona); Ποιοι είναι οι Τρόποι Προστασίας;

Τι είναι ο ιός Corona (Corona); Ποιοι είναι οι Τρόποι Προστασίας;

11 Μαρτίου, 2020 Off By admin

Κορωνοϊός Ο ιός που προκαλεί ένα είδος μεταδοτικής ασθένειας που ονομάζεται ιός είναι ο τύπος που εμφανίζεται στα ζώα και είναι γνωστό ότι μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Αν και οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει πολλές μελέτες για τον ιό, πρόσφατα έχει γίνει εφιάλτης για την ανθρωπότητα. Αν και αυτός ο ιός προκαλεί οξεία αναπνευστική νόσο, έχει θανατηφόρες συνέπειες. Τα ζώα που μολύνει είναι οι γάτες μοσχοκάρυδο και οι καμήλες dromedary ως αποτέλεσμα της έρευνας των επιστημόνων. Το γεγονός ότι αυτά τα ζώα ζουν και μολύνουν τον άνθρωπο εκδηλώνεται από την ενόχληση του ιστού. Σήμερα, αυτός ο ιός, που απαιτεί αυστηρά μέτρα για την πρόληψη όλων των ασθενειών, εμφανίζεται ως πίνακες που καταλήγουν στο θάνατο πολλών ανθρώπων. Αυτός ο τύπος ιού, που δεν έχει ένα μόνο σύμπτωμα και δεν έχει έναν μόνο τύπο, δεν έχει μεταδοθεί στον άνθρωπο, αλλά οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ως αποτέλεσμα των μελετών τους ότι υπάρχουν πολλοί τύποι στα ζώα. Έχει εξαπλωθεί σε 118 χώρες εκτός από την Ανταρκτική, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με αυτή την κατάσταση και έδωσε κόκκινο συναγερμό.

Εμφάνιση του κορωνοϊού

Έχει εκδηλωθεί ως κρυολόγημα στον άνθρωπο και εμφανίζεται με αυτό το σύμπτωμα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003 και προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Τα επόμενα χρόνια, εμφανίστηκε σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας το 2012 και διαπιστώθηκε ότι αυτού του είδους ο ιός δεν είχε προηγουμένως παρατηρηθεί σε ανθρώπους και ζώα. Σήμερα, το 2019, ολόκληρος ο κόσμος ανησύχησε με μια είδηση ​​από τον κινεζικό πληθυσμό πέρυσι.. Το 2020, το όνομα του ιού δόθηκε από φέτος και έμεινε στην ιστορία ως ο κορωνοϊός. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία της Νότιας Κίνας και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη εμφάνιση της νόσου είναι ύποπτη και στη θαλάσσια αγορά.

κορωνοϊός

Λεπτομέρειες για τον ιό Corona

Κατατάσσονται σε τέσσερις κύριους τύπους και αυτοί οι τύποι είναι? ιούς άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα. Το πρώτο σύμπτωμα αυτού του ιού, που παρατηρείται ιδιαίτερα σε ανθρώπους, νυχτερίδες, τρωκτικά, χοίρους, γάτες, σκύλους και πουλερικά, είναι το κοινό κρυολόγημα. Αυτό το απλό σύμπτωμα που μοιάζει με κρυολόγημα μπορεί να μετατραπεί σε οξέα αναπνευστικά προβλήματα στο μέλλον. Μαζί με πολλούς οργανισμούς υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε μελέτες για τα συμπτώματα και δήλωσε ότι ο ιός εκδηλώνεται ως δύσπνοια, διάρροια, κόπωση, αναπνευστική δυσχέρεια και νεφρική ανεπάρκεια. Ενώ η ασθένεια είναι πιθανό να μολύνει όλους γενικά, μπορεί να μολύνει πιο γρήγορα ευάλωτα άτομα όπως ηλικιωμένους και βρέφη και να επιδεινώσει την εικόνα. Η περίοδος επώασης του κορωνοϊού είναι 14 ημέρες, αλλά ως αποτέλεσμα ερευνών και μελετών, δημιουργήθηκαν δεδομένα ως 24 ημέρες.

Κλινικά χαρακτηριστικά του κοροναϊού

Ο τύπος του ιού που ονομάζεται Corona εμφανίζεται για πρώτη φορά με το σύμπτωμα του κρυολογήματος. Η πορεία της νόσου ακολουθείται από αναπνευστική δυσχέρεια, δύσπνοια, πυρετός και βήχας μετά από μόλυνση. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνεχίζεται με νεφρική ανεπάρκεια, οξέα αναπνευστικά προβλήματα και θανάτους και έχει γίνει μέρα με τη μέρα σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ακολουθεί βαριά τραπέζια. Η προέλευση πολλών παλαιότερα γνωστών ασθενειών προέρχεται από την οικογένεια του κοροναϊού, που είναι η οικογένεια Sars Mers Corona και είναι η ποικιλία που κόστισε πολλές ανθρώπινες ζωές. Με τις μελέτες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες θα διερευνηθεί εάν ο ιός έχει μεταλλαχθεί και θα ληφθούν μέτρα ανάλογα με την κατάσταση.

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός;

Με τον κορωνοϊό να ζει σε ζώα, έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι μεταδίδονται με την επαφή με ζώα. Ως αποτέλεσμα των μελετών που διεξήγαγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνήχθη το συμπέρασμα ότι μεταδόθηκε και εξαπλώθηκε στις καμήλες και στις γάτες μοσχοκάρυδο. Είναι γνωστό ότι ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα υγιές άτομο με την επαφή. Αυτή η επαφή μεταδίδεται επίσης με σωματίδια σάλιου που βγαίνουν από το στόμα μαζί με χειραψία. Ο πρώτος πληθυσμός που απειλείται από τον κορωνοϊό, ο οποίος είναι γνωστό ότι μεταδίδεται με χειραψία και αναπνοή, είναι η ανθρωπότητα και εξαπλώνεται ραγδαία. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του είναι ότι δεν μπορεί να ζήσει στον γνωστό έξω κόσμο. Ενώ συνεχίζονται οι μελέτες, η διάρκεια μετάδοσης και πόσο καιρό ζει στο εξωτερικό περιβάλλον δεν είναι ακόμη γνωστά. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται με επαφή σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου. Οι περιπτώσεις που η νόσος προσβάλλεται και εξελίσσεται με σοβαρές αντιδράσεις έχουν ως αποτέλεσμα 3% θάνατο στον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα των ερευνών, το 5% των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αρρωσταίνουν βαριά και το άλλο μέρος επιβιώνει ήπια. Οι σοβαρές περιπτώσεις γενικά καταλήγουν σε θάνατο. Καθώς η κατάσταση σοβαρεύει μέρα με τη μέρα, οι εργασίες συνεχίζονται ολοταχώς. Περιπτώσεις που είχαν σοβαρές συνέπειες, όπως η επιδημία SARS στο παρελθόν και ο ιός Corona, οδήγησαν σε βαρύτερους ισολογισμούς. Αλλά ο ρυθμός εξάπλωσης ήταν υψηλότερος στον ιό Corona. Για τον ιό sars στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι μεταδιδόταν από νυχτερίδες.

Μέθοδοι θεραπείας του κοροναϊού

Αν και δεν υπάρχει καθιερωμένη μέθοδος θεραπείας, τα συμπτώματα του ιού μπορεί να εξαφανιστούν από μόνα τους. Οι ασθενείς υπό τον έλεγχο ειδικού γιατρού αναμένουν την ανακούφιση των συμπτωμάτων και των ενοχλήσεων με παυσίπονα και αντιπυρετικά. Είναι δυνατό να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα με τις δικές μας μεθόδους που μπορούμε να πάρουμε στο σπίτι και να κάνουμε στην κοινωνική ζωή. Η κατανάλωση άφθονων υγρών, η ξεκούραση και το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι όσο το δυνατόν περισσότερο είναι μεταξύ των προφυλάξεων που πρέπει να λαμβάνονται. Αν και απαιτεί κλινική θεραπεία, το ίδιο το άτομο προλαμβάνει τη νόσο σε κάποιο βαθμό με τις προφυλάξεις και τις προφυλάξεις. Εάν ένα κρυολόγημα με συμπτώματα εξελιχθεί και χρειάζεται θεραπεία, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν ειδικό γιατρό. Αν και τα σημεία και τα συμπτώματα της νόσου έχουν προσδιοριστεί και έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι θεραπείας, δεν έχει βρεθεί ξεκάθαρη λύση και δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για τη σοβαρότητά της. Δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι κλινικά ήπια, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν θεωρούνται απαραίτητες.Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις εξετάζοντας το γενετικό αποτύπωμα. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού Corona, αλλά οι μελέτες συνεχίζονται για την εύρεση εμβολίου. Εάν προκύψουν θετικά αποτελέσματα, τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν δοκιμές σε ανθρώπους.

αγωγή για τον κορωνοϊό

Τι πρέπει να γίνει για την προστασία από τον κορωνοϊό;

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη του ήπιου κρυολογήματος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και για την πρόληψη της μετάδοσής του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει δηλώσεις για το θέμα και εξήγησε τους τρόπους προστασίας από τον ιό.

 • Πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και σε περίπτωση επαφής να καθαριζόμαστε με διαδικασίες απολύμανσης.
 • Είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας με άφθονο νερό και σαπούνι αφού έρθουμε σε επαφή με τους δημόσιους χώρους διαβίωσης και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.
 • Θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με ζώα. Σε περίπτωση επαφής θα πρέπει να απολυμανθεί.
 • Σε περιπτώσεις που νομίζετε ότι αισθάνεστε άβολα και έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ενώ βήχουμε και να αποτρέπουμε να μολύνει άλλους με μαντηλάκια μιας χρήσης.
 • Είναι απαραίτητο να πλένουμε καλά το φαγητό μας και να μαγειρεύουμε καλά τα ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα αυγά.
 • Εάν πρέπει να βρισκόμαστε σε εμπορικά κέντρα σε χώρους με πολύ κόσμο, είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε προφυλάξεις με ιατρικές μάσκες.
 • Απαιτείται νοσηλεία σε ασθενείς με σοβαρές συννοσηρότητες και καταστάσεις.
 • Ελλείψει υγρού σαπουνιού και απορρυπαντικού, συνιστάται η χρήση απολυμαντικών χεριών με βάση το οινόπνευμα.
 • Η απολύμανση των παιδικών μας παιχνιδιών, των χειρολαβών των θυρών και όλων των επιφανειών επαφής είναι μεταξύ των μέτρων που μπορούν να ληφθούν.
 • Είναι απαραίτητο να μην καταναλώνετε ωμά και κακοψημένα ζωικά τρόφιμα.
 • Η κατανάλωση φυσικών τροφών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι μεταξύ των προφυλάξεων και μέτρων που πρέπει να ληφθούν.
 • Σε περίπτωση επαφής με ύποπτα μέρη και εξωτερικό περιβάλλον, θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια και το στόμα στο πρόσωπο και οι περιοχές που έρχονται σε επαφή θα πρέπει να πλένονται με άφθονο σαπούνι και νερό.

Μέθοδοι Προστασίας από τον Κορωνοϊό

προφυλάξεις για τον κορωνοϊό
προφυλάξεις για τον κορωνοϊό


συμπτώματα του κορωνοϊού στην Κίνα


πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός


τρόπους προστασίας από τον κορονοϊό
τρόπους προστασίας από τον κορονοϊό


ειδήσεις για τον κορωνοϊό


συμπτώματα κορωνοϊού


Corona πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι


συμπτώματα κορώνας
συμπτώματα κορώνας


στέμμα