Τι είναι το hashtag; Πώς να χρησιμοποιήσετε; – Πώς να βρείτε τα καλύτερα Hashtags

Τι είναι το hashtag; Πώς να χρησιμοποιήσετε; – Πώς να βρείτε τα καλύτερα Hashtags

22 Δεκεμβρίου, 2020 Off By admin

Στο νέο μας άρθρο, θα εξηγήσουμε το σύμβολο hashtag # που συναντάμε σε όλες τις πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι είναι το hashtag, πώς να το χρησιμοποιήσετε, ποιες είναι οι αποτελεσματικές μέθοδοι χρήσης hashtag, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λεπτομερούς χρήσης hashtag. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα χρήσιμο άρθρο ειδικά για άτομα που μόλις άνοιξαν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλουν να αυξήσουν τους λογαριασμούς τους.

Τι είναι το hashtag;

Ναι, ας εξηγήσουμε ποιο είναι το hashtag που ακούμε παντού. Το hashtag χρησιμοποιεί μια λέξη ή ένα θέμα στο οποίο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σύμβολο #. Το hashtag, που μπήκε στη ζωή μας χάρη στο Twitter, το συναντάμε παντού, από τα κύρια δελτία ειδήσεων μέχρι τις τηλεοπτικές σειρές. Για παράδειγμα; Το hashtag της ημέρας δίνεται στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Όταν κάνετε tweet χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag στο Twitter, ο κύριος παρουσιαστής ειδήσεων μπορεί να δει το tweet που γράψατε. Εάν υπάρχει ένα θέμα ή γεγονός στο οποίο θέλετε να επιστήσετε την προσοχή, Το hashtag είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσετε την τηλεόραση και να προσεγγίσετε έμμεσα μεγάλο κοινό.

Το hashtag χρησιμοποιείται για δύο διαφορετικούς σκοπούς.

 • ρύθμιση ατζέντας
 • Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο θέμα μέσω hashtag

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούνται επίσης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά όταν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εκτός από τα hashtags, δεν θα προσφέρει κανένα όφελος στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για χιουμοριστικούς σκοπούς, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα μηνύματα που κάνουν τους αναγνώστες να χαμογελούν εκείνη τη στιγμή.

Τι κάνει το hashtag;

Γιατί να χρησιμοποιήσω Hashtags;

Τα social media είναι ένα ισχυρό μέσο. Σήμερα, πολλά θέματα που δεν γνωρίζουμε μέσω του Τύπου μπορούν να μπουν στην ατζέντα μας χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση hashtag σάς επιτρέπει επίσης να κατευθύνετε τη δύναμη των social media σωστά και λογικά. Αν και το hashtag είναι μια έννοια που μπήκε στη ζωή μας με το Twitter, τα hashtag χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε όλες τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Μπορούμε να πούμε ότι ο σκοπός της χρήσης hashtag είναι διαφορετικός για κάθε μέσο. Στη συνέχεια του άρθρου μας, θα εξηγήσουμε αναλυτικά τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι χρήστες τα περισσότερα hashtag. Αλλά γενικά, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε hashtags.

 • Εάν έχετε ένα θέμα που θέλετε να ανακοινώσετε σε μεγάλο κοινό, η χρήση hashtag θα σας ωφελήσει.
 • Το Hashtag σας βοηθά να δημιουργήσετε κοινή γνώμη.
 • Εάν έχετε μια κατάσταση που θέλετε να ευαισθητοποιήσετε, μπορείτε να προσεγγίσετε πολλά άτομα με hashtags.
 • Μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό σας να ξεχωρίζει και να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας hashtags που είναι στην ημερήσια διάταξη.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε συγκεκριμένα θέματα και να αφήνετε άλλα άτομα σε αυτό το θέμα να σας προσέχουν. (Για παράδειγμα, η χρήση ενός hashtag όπως #flowercare στις αναρτήσεις σας θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για λουλούδια.)
 • Οι αλγόριθμοι σε εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν τις αναρτήσεις σας σε σχετικά άτομα. Τα hashtag που χρησιμοποιείτε σάς επιτρέπουν να καταλάβετε τι είναι ο λογαριασμός σας. Αυτό σας διευκολύνει να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα.

Χρήση Hashtag στο Twitter

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας, μάθαμε τι είναι hashtag μαζί με το Twitter. Η επιρροή των hashtag που χρησιμοποιούνται στο Twitter από το 2006 αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Η χρήση hashtag είναι επί του παρόντος εξίσου αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας κοινής γνώμης με τις τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση hashtag στο Twitter. Συμφωνα με ΕΡΕΥΝΕΣ;

 • Η χρήση περισσότερων από δύο hashtag σε ένα tweet προκαλεί απώλεια αφοσίωσης.
 • Η χρήση ενός μόνο hashtag σε ένα tweet αυξάνει την αφοσίωση.

Έτσι λιγότερα hashtags, περισσότερη ενασχόληση! Επιπλέον, τα hashtags που δεν σχετίζονται με το tweet σας μειώνουν επίσης την αξία του λογαριασμού σας. Επομένως, εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή, θα πρέπει να κάνετε tweet σχετικά με την ατζέντα χρησιμοποιώντας τα hashtags στην ατζέντα.

τι είναι το hashtag του instagram

Χρήση Hashtag στο Instagram

Η χρήση hashtag στο Instagram είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Οι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται επίσης σε δίλημμα σχετικά με τη χρήση των hashtag στο Instagram, του οποίου ο αλγόριθμος αλλάζει συνεχώς. Ενώ ορισμένοι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λένε ότι κάθε ανάρτηση πρέπει να έχει hashtags. μερικοί λένε, “Εάν έχετε λογαριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα hashtags που χρησιμοποιείτε μειώνουν την αλληλεπίδρασή σας.” Ας εξηγήσουμε αυτό το θέμα με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες. Όσοι λένε ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται hashtags σε κάθε ανάρτηση στο Instagram υπογραμμίζουν τα ακόλουθα ζητήματα:

 • Τα hashtags που χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις σας στο Instagram θα πρέπει να σχετίζονται με το περιεχόμενο του λογαριασμού σας και συνεπώς με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η χρήση άσχετων hashtag θα αποτρέψει την αφοσίωση του λογαριασμού σας.
 • Τα hashtags που γράφετε κάτω από τις αναρτήσεις σας θα πρέπει να είναι 5-6 το πολύ. Τα hashtags που γράφονται περισσότερο θα σας κάνουν να εκλαμβάνεστε ως spam. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 30 hashtags σε μια ανάρτηση στο Instagram, αλλά η χρήση 30 hashtag θα θέσει τον λογαριασμό σας σε κίνδυνο.)
 • Εάν δεν χρησιμοποιείτε hashtags, οι αναρτήσεις σας θα έχουν χαμηλή αφοσίωση και άλλα άτομα δεν θα μπορούν να σας ανακαλύψουν.

Οι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σκέφτονται διαφορετικά για τη χρήση των hashtag στο Instagram λένε τα εξής:

 • Εάν μόλις ανοίξατε τον λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε hashtags που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας για λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα κατανοεί το θέμα του λογαριασμού σας και εμφανίζει τις αναρτήσεις σας στα σχετικά άτομα.
 • Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram είναι παλιός, η χρήση hashtag σε κάθε ανάρτησή σας θα μειώσει την αλληλεπίδρασή σας και θα εμποδίσει τις αναρτήσεις σας να πέσουν στο Discover.

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η χρήση hashtag στο Instagram είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Εάν έχετε λογαριασμό στο Instagram που σκέφτεστε να αναπτύξετε, σας συνιστούμε να ελέγξετε αυτές τις λεπτομέρειες με τον δικό σας ιδιωτικό τρόπο. Μοιραστείτε τις αναρτήσεις σας με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους και χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε μέθοδο σας δίνει περισσότερη αλληλεπίδραση.

τι είναι το hashtag του twitter

Χρήση Hashtag στο Pinterest

Όπως γνωρίζετε, το Pinterest είναι μια από τις ισχυρές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προτιμάται ιδιαίτερα και χρησιμοποιείται ενεργά από άτομα και εταιρείες που πωλούν προϊόντα. Στις μέρες μας που η σημασία του ψηφιακού μάρκετινγκ έχει αυξηθεί, κάθε μερίδιο που γίνεται στο Pinterest είναι επίσης πολύ πολύτιμο. Σύμφωνα με ειδικούς στα social media, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το πολύ 20 hashtags για τις αναρτήσεις σας στο Pinterest. Και πάλι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα hashtags που γράφετε είναι σχετικά με την ανάρτησή σας.

Πώς να βρείτε τα καλύτερα Hashtags

Ας μιλήσουμε επίσης για το πώς να βρείτε τα καλύτερα hashtags για χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν ιστότοποι που ανοίγουν για τα καλύτερα hashtag, αλλά η χρήση των hashtag σε αυτούς τους ιστότοπους δεν θα σας βοηθήσει. Μπορείτε να βρείτε το καλύτερο hashtag για τον λογαριασμό σας κάνοντας αναζήτηση. Γνωρίζοντας το κοινό-στόχο σας, προσδιορίζοντας τις προσδοκίες του και ως εκ τούτου, κάνοντας τη δουλειά σας στο SEO.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν λογαριασμό στο Instagram για τα λουλούδια. Τα hashtags που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να αποτελούνται από λέξεις που θα αναζητήσουν οι λάτρεις των λουλουδιών, δηλαδή το κοινό-στόχο σας. Για παράδειγμα; Τα hashtags όπως #flowerlovers #flowercare #cactus #flower #flowerlovers θα είναι κατάλληλα για τις αναρτήσεις σας. Ένα άλλο σημαντικό σημείο εδώ είναι? χρησιμοποιώντας ετικέτες με λιγότερες αναρτήσεις. Όταν πληκτρολογείτε τις λέξεις στο κουμπί αναζήτησης του Instagram, ο αριθμός των αναρτήσεων που σχετίζονται με αυτό το hashtag αναγράφεται στο πλάι. Αντί να χρησιμοποιείτε ένα hashtag με εκατομμύρια δημοσιεύσεις, θα είναι πιο ωφέλιμο για εσάς να επιλέξετε ένα hashtag μεταξύ 10 και 50 χιλιάδων.

Μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα hashtags στο Twitter ακολουθώντας την ατζέντα. Όταν πατήσετε το κουμπί αναζήτησης μετά το άνοιγμα της εφαρμογής, θα εμφανιστούν τα τρέχοντα hashtags που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη. Εάν κάνετε tweet σχετικά με αυτήν την ατζέντα και χρησιμοποιήσετε hashtags, ο λογαριασμός σας θα εμφανιστεί στη λίστα και θα προσελκύσει την προσοχή άλλων ανθρώπων.

Μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα hashtags κάνοντας αναζήτηση. Θυμηθείτε, τα hashtags που είναι άσχετα με εσάς και χρησιμοποιούνται πάρα πολύ δεν θα σας ωφελήσουν. Αντίθετα, ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ανεπιθύμητος, οι αναρτήσεις σας δεν θα εμφανίζονται στα σχετικά άτομα, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να αναπτύξετε οργανικά τον λογαριασμό σας.

πώς να φτιάξετε hashtags

Πώς να βρείτε αποκλεισμένα Hashtags στο Instagram;

Μία από τις καταστάσεις που θέτει σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας είναι όταν χρησιμοποιείτε hashtags που έχουν αποκλειστεί από το Instagram στις αναρτήσεις σας. Κάποια hashtags που ξεπερνούν τον σκοπό τους και επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία μπλοκάρονται από το Instagram. Να δώσω ένα παράδειγμα από την πρόσφατη περίοδο? Το Instagram δήλωσε ότι τα hashtags κατά των εμβολίων που σχετίζονται με το εμβόλιο Covid 19 θα αποκλειστούν. Στη λίστα αποκλεισμένων του Instagram υπάρχουν και σεξουαλικά ρητά λόγια. Η λίστα των απενεργοποιημένων hashtag είναι φυσικά πολύ μεγάλη, δεν είναι δυνατόν να τα συμπεριλάβουμε όλα εδώ. Ωστόσο, μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα hashtag είναι αποκλεισμένο ή όχι ως εξής.

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.
 • Πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης.
 • Πατήστε το κουμπί αναζήτησης παραπάνω και πατήστε την ενότητα που λέει “Ετικέτες” ακριβώς από κάτω.
 • Πληκτρολογήστε τα hashtags που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Καθώς πληκτρολογείτε τα γράμματα, οι σχετικές λέξεις θα παρατίθενται παρακάτω. Εάν το hashtag που γράψατε είναι απενεργοποιημένο, δεν θα συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα.
πώς να κάνετε hashtag στον υπολογιστή
Πώς να φτιάξετε το σύμβολο Hashtag (#) στον υπολογιστή;

Το σύμβολο hashtag (#) είναι ένα σύμβολο που μοιάζει με τετράγωνο που ονομάζεται “number sing”, που αποτελείται από έναν συνδυασμό δύο οριζόντιων και δύο κάθετων γραμμών. Είναι αρκετά εύκολο να το βρείτε στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου κατά την προετοιμασία περιεχομένου από το τηλέφωνο. Ωστόσο, όταν γράφετε μια ανάρτηση από τον υπολογιστή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να την βρείτε γιατί δεν γράφεται με ένα πάτημα πλήκτρων. Για να πληκτρολογήσετε σύμβολα hashtag από τον υπολογιστή, πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα “Alt Gr και 3”. Μπορείτε επίσης να δείτε το σύμβολο hashtag γραμμένο με τον ίδιο τρόπο στα πληκτρολόγια F και Q στο πλήκτρο με τον αριθμό “3”.

Τι είναι το hashtag και πώς να το χρησιμοποιήσετε, προσπαθήσαμε να σας το μεταφέρουμε. Πιστεύουμε ότι θα αναπτύξετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο αποτελεσματικά και γρήγορα χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες στο άρθρο μας. Η χρήση των hashtag είναι φυσικά πολύ σημαντική για την παρουσία σας στα social media, αλλά θα πρέπει να αναζητήσετε hashtags που θα σας ωφελήσουν. Η χρήση μόνο δημοφιλών hashtag που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς δεν θα σας ωφελήσει.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα άρθρα μας.

Πώς να κατεβάσετε το βίντεο Instagram;

Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube;

Οι καλύτεροι ιστότοποι ιστολογίου της Τουρκίας